La concentració, que ha aplegat 5.500 persones segons la Guàrdia Urbana, ha estat convocada per la plataforma Hablemos/Parlem. Els organitzadors es defineixen com un moviment ciutadà de gent que està cansada de sentir-se manipulats pels polítics. Per això han decidit dir prou i reclamen rebaixar la tensió, “posar una mica d’humor i empatia. I, sobretot, cal dialogar”. Asseguren que el conflicte actual no el resoldran polítics “irresponsables” sinó que ho farà la gent, el diàleg i la convivència.

El moviment ha publicat un manifest titulat “Espanya és un país millor que els seus governants”, on demanen que a les dues parts que s’oblidin de les banderes i s’asseguin a dialogar. En el manifest publicat a les xarxes socials lamenten els fets viscuts aquests últims dies i critiquen que els dirigents actuals “ni escolten ni parlen”. 

Per això, a la concentració no s’ha vist cap bandera ni cap consigna política a part del diàleg i la pau. La crida era assistir amb indumentària de color blanc, oferint una imatge de la plaça de Sant Jaume única. La plaça i els seus carrers adjacents s’han omplert de color blanc. Els crits més repetits al llarg de la concentració han estat: “Ja n’hi ha prou”, “Els carrers són de tots” i “Si se puede”. Una de les altres consignes més repetides ha estat la de “Parleu o dimitiu” en referència als polítics.

Malgrat tot, alguns polítics s’han afegit a la crida i a la mobilització d’aquest dissabte. Per exemple, diversos regidors de l’Ajuntament de Barcelona com l’alcaldessa, Ada Colau, el segon tinent alcalde, Jaume Collboni, o la tinenta d’alcaldia d’Ecologia,Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz. També hi ha participat, Gerardo Pisarello i Laia Ortiz. Així com el líder socialista, Miquel Iceta o el diputat a Madrid d’En Comú Podem Raimundo Viejo.

La concentració no només ha estat a plaça de Sant Jaume, a Barcelona ha tingut lloc altres concentracions davant les seus de districte, com per exemple a Sant Andreu a la plaça Orfila.

També hi hagut altres mobilitzacions a altres pobles de Catalunya com l’Hospitalet, Sant Feliu de Llobregat o Girona. Així com concentracions arreu de l’estat espanyol, la més nombrosa a Madrid, on milers de persones han omplert la plaça de Cibeles. Però també hi hagut concentracions a Saragossa, Granada i Màlaga, entre altres llocs.