Estudiants de l’ESMUC, el Liceu, el Taller de Músics i la Jam Session s’han concentrat aquest divendres a la tarda al davant de l’Escola Ramon Llull, un dels centres de votació que més va patir les càrregues de la Policia Nacional l’1 d’octubre. Hi han fet un minut de silenci en homenatge als ferits abans d’iniciar una “marxing band” que ha recorregut part de l’Eixample i Ciutat Vella fins a arribar a la plaça de Sant Jaume. Allà han llegit un manifest contra la violència policial i a favor del dret a decidir i hi han interpretat ‘El cant dels ocells’ i ‘Els segadors’.

“No volíem posicionar-nos políticament, volíem portar bon rotllo en aquest moment tan tens”, ha explicat Laia Escartín, estudiant del Liceu, que ha guiat la comitiva de músics durant el seu recorregut. “No podíem estar al marge d’aquest moment històric i hem decidit sortir al carrer amb el que millor sabem fer: música”, ha afegit Bernat Santacana, estudiant de l’ESMUC.

La sorollosa però afinada “marxing band” ha recorregut el carrer d’Aragó, el passeig de Sant Joan, el passeig de Lluís Companys, el Parc de la Ciutadella, el carrer de la Princesa i el carrer de Jaume I. Al seu pas més i més gent s’anava sumant a l’animada comitiva. Quan ha arribat a la plaça de Sant Jaume la seguien ben bé un centenar de persones.