El tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, ha presidit l’acte de benvinguda de la seixantena de nous agents de la Guàrdia Urbana aquest dimarts. En aquesta nova promoció hi ha un 20 % de dones policies. En aquest sentit, Batlle ha destacat que cada vegada hi ha més dones treballant al cos. En aquesta promoció s’han incorporat agents que han arribat d’altres cossos policials, com els Mossos d’Esquadra i les policials locals.

Batlle ha destacat que Barcelona és una ciutat que “vol ser garantia dels drets i les llibertats” i que la Guàrdia Urbana té un paper fonamental per aconseguir-ho, ja que “la política de seguretat és, per sobre de tot, una política social“. El tinent d’alcalde també ha recordat als nous agents que la Guàrdia Urbana fa unes 350.000 intervencions l’any.

En el seu discurs, Batlle també ha posat de manifest els reptes que té el cos de la Guàrdia Urbana en aquest moment. Ha explicat que, actualment, s’està implementant un nou model de gestió de recursos i que cal aprofundir en el treball de proximitat i convivència. També ha destacat que cal incorporar la perspectiva de gènere i millorar el treball en l’àmbit metropolità, especialment amb les policies locals de la resta de municipis.