Amb el lema “Fronteras Invisibles”, els organitzadors han instal·lat creus de fusta a la platja que simbolitzaven les tombes de les persones que han perdut la vida a les fronteres, juntament amb fotografies i la biografia de les víctimes. A partir de les 10 h ha començat un taller de talla de fusta i escultura africana a càrrec de Ibrahima Seydi i a la tarda, s’ha confeccionat un estel gegant amb missatges anomenat ”barrilet guatemalenc”.

El fet que l’acció s’hagi fet a la platja és amb motiu dels milers d’africans a l’any que perden la vida al Mediterrani intentant entrar al continent europeu. Ja han mort més de 25.000 persones a tot el món.

L’acció d’aquest diumenge ha estat impulsada pel col·lectiu A Desalambrar, un col·lectiu autogestionat que promou actes relacionats amb la cultura i la defensa de col·lectius desfavorits, juntament amb els activistes de Tanquem els CIE. L’objectiu del #fronterasinvisibles és fer visible la legislació estricta a què s’enfronten molts immigrants que acaben perdent la vida a les fronteres. Aquest acte també s’ha fet avui a altres llocs del món com per exemple la frontera entre Mèxic i els Estats Units, una de les més conflictives.