"¿Tenemos las entradas ya? Sí, duran hasta diciembre". PILAR MARTÍNEZ "Este verano sobre la marcha ir a la playa, a la piscina, al zoo a todos los sitios que sean gratuitos como los museos... Los dos estamos en paro así que nos podemos dar el lujo de irnos a ningun sitio." Alguns ciutadans es queden a Barcelona aquest estiu per estalviar i també perquè prefereixen viatjar fora de temporada. ESTHER LÓPEZ "Como todo es muy caro y tal y éstas épocas son las más caras, pues nos quedamos aquí en Barcelona." JOSEFA SÁNCHEZ "Este verano como me he cambiado de piso hace poquito, la cosa no está muy fina y nos quedamos en Barcelona." També hi ha qui prefereix gaudir de les ofertes culturals. PERE RAMADAN "Avui hem vingut aquí al Museu Nacional d'Art Contemporani, perquè hi ha l'exposició del Tapiró." FRANCISCO GONZÁLEZ "Busquem llocs on estiguem una miqueta frescos... No sé, parcs... Museus amb aire condicionat per passar el temps." L'estiu és una bona època per redescobrir Barcelona i molts ciutadans aprofiten per visitar espais que ja havien oblidat. JOAN TARRADES "A vegades encara nosaltres anem descobrint coses que dius 'Hòstia'! Un carreró que no havies vist mai allà al barri Gòtic... No parlem ja del que és Sagrada Família i grans monuments, per nosaltres sortir a passejar a peu que a vegades ho fem, ja és una passada." CHELO RODRÍGUEZ: "Nostros somos muy turistas en nuestra ciudad." Però també hi ha qui aprofita l'estiu per treballar, ja sigui aquí o a l'estranger. MARINO ROBLES "Aquí currando en la pastelería de mi padre. Y ahora el 14 de Agosto me iré a Francia con mi madre que está alli a trabajar de paleta modo becario sin cobrar ni un duro ni nada." Faci el que es faci a l'estiu està clar que ningú no vol quedar-se a casa.

Alguns ciutadans enguany han optat per oblidar-se de l’operació sortida i de les cues a l’aeroport i han preferit quedar-se  a Barcelona. La crisi també ha estat un factor clau que ha promogut l’estalvi en moltes famílies.  No obstant això, pocs decideixen passar l’estiu a casa.  Encara que només facin sortides curtes, al costat de casa, prefereixen gaudir del bon temps i de les possibilitats que ofereix la ciutat.

La platja, així com també les zones verdes, com el Parc de la Ciutadella, Montjuïc o el Tibidabo són part del reclam del ciutadans; també l’oferta cultural promoguda per l’ampli ventall de museus que hi ha a Barcelona com el MNAC (Museu Nacional d’Art de Catalunya), el MACBA (Museu d’Art Contemporani de Barcelona) o bé el Museu Picasso, entre d’altres.

L’oferta d’oci que ofereix la ciutat també és un punt que exploten molts barcelonins que opten per quedar-se. A més hi ha molts que prefereixen viatjar durant altres èpoques de l’any, fora de temporada, amb la finalitat d’estalviar.