Alguns busquen l'ombra per resguardar-se del sol. Altres prenen un bon refresc per lluitar contra la calor. ANA NADAL "Hem vingut a passar el dia amb la família a la platja ja que ahir va fer mal temps i no vam poder venir a la platja." MARIANA GÓMEZ "Ayer con el dia que hizo malo no pudimos estar aquí. Bueno, venimos de Sant Sebastián y allí hace malo siempre." SARA LÓPEZ Avui les platges són plenes de gent, tant de barcelonins que gaudeixen del cap de setmana com de turistes. Una imatge que contrasta amb la d'ahir a la tarda. Amb els primers xàfecs, les platges van quedar desertes i van obligar tothom a refugiar-se sota el primer sostre que van trobar. El canvi sobtat del temps s'ha convertit en una situació habitual des que va començar l'estiu. Els més afectats són els negocis a la platja, com els bars que, tot i que continuen tenint beneficis alguns han notat diferència amb altres anys. ROSSANA PANDO, cap de cuina del restaurant Pez Vela "Esto se llena muchísimo. Quizá ya no se llenaba tanto, igual aprovechaban para comer muy rápido, empezaba a llover y se tenian que ir pero seguimos teniendo muchos clientes." AITOR MARTÍNEZ cambrer "Pel temps a les 12 del matí no hi ha ningú.. perquè diuen ja directament no surto de casa però la gent estrangera ve, però molt menys." Aquest matí encara quedaven proves de la tempesta d'ahir a la tarda. La inestabilitat d'aquest juliol, és un fet poc usual en aquestes dates. MARCOS AMORES, meteoròleg "Amb dades de l'Observatori Fabra podem dir que fins i tot aquí a Barcelona ha plogut un de cada tres dies al juliol, cosa que no és gaire habitual i a més han caigut més de 85 litres que és pràcticament multiplicar per quatre la mitjana per a un mes de juliol." Els meteoròlegs diuen que la situació no millorarà aquest agost.

Aquest diumenge el bon temps habitual en aquestes dates s’ha tornat a imposar després que ahir a la tarda les platges quedessin desertes per la tempesta.  A partir de les 18 h de la tarda van començar a caure els primers xàfecs i tots els que eren a la platja van haver de buscar un sostre on aixoplugar-se. Aquesta imatge no és la primera vegada que es produeix en aquest estiu, ja que el mes de juliol ha estat molt més plujós de l’habitual en aquestes dates. Avui, però, el temps s’ha estabilitzat de nou i molts s’han acostat a la platja per gaudir del bon temps.

La inestabilitat del temps és un factor que està marcant l’estiu i que no és habitual durant aquests mesos. Entre els principals afectats per aquest canvi del temporal estiuenc es troben els negocis a la platja, com els bars o el servei de gandules. Sobretot en el primer cas, han notat un canvi en la clientela del país, que, diuen, no s’acosten a la platja els dies de tempesta. Quant als turistes, diuen que continuen acostant-s’hi però molt menys. En canvi, el servei de gandules afirma que el temporal ha influït en la demanda, però tot i així continuen tenint prou clients. Avui ha estat el primer dia que han hagut de tancar més d’hora perquè no havia ningú a la platja.