Encabir a la maleta tot l'equipatge pot semblar un joc de Tetris, per això a Internet hi podem trobar diferents trucs de com empaquetar-la amb certa gràcia. Una idea, per exemple, és plegar les samarretes d'aquesta curiosa manera perquè ocupin el mínim possible. "Con los pantalones lo mismo, los enrollan, las faldas también y los trajes." Hi ha d'altres que prefereixen fer un paquet ben farcit amb tota la roba, això sí, s'ha de vigilar amb les dimensions. I, sobretot no hem d'oblidar els avenços tecnològics, amb un sistema com aquest d'envasat al buit aconseguim que el vestuari ocupi molt menys espai. Però Internet no és l'única font de saviesa viatgera, molts barcelonins s'han trobat amb aquesta situació i hi han fet la seva: "Vam treure tota la roba de la maleta i ens la vam posar a sobre." "Portar tovalloletes molt fines i així guanyar molt espai." "Comprar una maleta ben gran i saltar-hi a sobre fins que tanca." Com diu la dita: viatge que plau, no pesa i, en el cas de les maletes, encara menys, ocupa.

A les xarxes socials trobem consells de tot tipus: plegar la roba formant petits cilindres perquè ocupi menys, fer un paquet íntegrament de roba amb mateixes dimensions que la maleta o, fins i tot, utilitzar la tècnica de l’envasat al buit.

A més els barcelonins també ens han explicat els seus trucs i anècdotes: posar-se tota la roba possible a sobre, portar tovalloles de microfibres o, fins i tot, saltar sobre la maleta fins que tanqui.