L’Ajuntament ha activat aquest dijous al matí els protocols del pla d’actuació per prevenir els efectes de l’onada de calor sobre la salut de les persones. Això comporta que, mentre la temperatura es mantingui per sobre del llindar d’alerta, els equips municipals atendran especialment els col·lectius més vulnerables. El consistori preveu que el pla es mantindrà fins dissabte.

Un equip de professionals del Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) sortirà al carrer durant les franges de més calor per repartir aigua a les persones sense sostre i informar-les de la possibilitat d’accedir a espais climatitzats. També estaran al cas per si detecten alguna persona en situació de risc per la temperatura alta. Aquest dijous ja ha sortit un equip al carrer, segons la tinent d’alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz, i demà s’incorporaran membres de la Creu Roja al dispositiu.

Un altre protocol servirà per fer prevenció entre altres col·lectius vulnerables a través dels serveis de teleassistència, atenció domiciliària i els centres de serveis socials. Faran tasques d’informació, seguiment i control de les persones més fràgils. Per exemple, per evitar que persones en risc surtin al carrer quan fa més calor se’ls serviran àpats a casa, es repartiran ventilador i s’oferirà atenció personalitzada a domicili. També s’ampliaran les activitats i els horaris en espais climatitzats com casals d’avis, centres de dia per a persones grans o discapacitades.

Mentre duri l’onada de calor s’ofereix a la ciutadania un servei telefònic permanent (900 703 030) i es fa difusió de les recomanacions per evitar efectes negatius d’una temperatura alta en les persones.