Els Mossos d’Esquadra han detingut dos homes, de 66 i 67 anys, acusats de robar a l’interior d’una trentena d’oficines de Ciutat Vella i l’Eixample. Segons la policia, els detinguts s’havien conegut en subhastes de Barcelona i, a partir d’aquell moment, van començar a delinquir plegats. La manera d’actuar era sempre la mateixa: seleccionaven prèviament els locals on volien entrar i descartaven els edificis on residien persones. Posteriorment, accedien als immobles forçant-ne les portes i en sostreien material electrònic i diners.

Els acusats, que ja han ingressat a la presó, van poder ser identificats i detinguts gràcies a les imatges enregistrades per les càmeres de videovigilància. La primera detenció va tenir lloc el 17 de juliol, quan els mossos van enxampar un dels homes mentre cometia un robatori amb força en una oficina de l’Eixample. Més tard, el 25 de juliol van detenir un segon home. En els domicilis d’ambdós detinguts es va intervenir material robat i la roba utilitzada en els robatoris.

La investigació ha permès conèixer que els dos homes estaven jubilats i rebien pensions mínimes. Tot i això, un d’ells tenia un alt nivell de vida, vivia en una torre amb piscina i era col·leccionista de peces militars històriques.