retallades educacio

(ACN/ Redacció) El Departament d’Educació i els sindicats CCOO i UGT han signat l’acord que permetrà als docents cobrar el primer estadi (plus d’antiguitat) als sis anys i no als nou, i reduir dues hores lectives als majors de 55 anys de forma gradual. L’acord també inclou l’equiparació salarial dels professors de formació professional (FP) amb els professors de secundària.

El pacte beneficiarà més de 43.000 docents, però està condicionat a l’aprovació dels pressupostos del govern de la Generalitat de Catalunya. El que n’ha quedat fora és el reconeixement del deute generat per cobrar els sexennis als nou anys, però els sindicats han recalcat que no hi renuncien. Conselleria i organitzacions signants s’han mostrat molt satisfetes d’un acord que, però, no té el suport dels altres sindicats.

La resta de sindicats no signen l’acord

La resta de sindicats —USTEC, Aspepc, CGT, intersindical i USOC— no han signat l’acord amb Educació perquè el consideren “insuficient”. En un comunicat, asseguren que la signatura respon a un “ultimàtum de l’Administració”. Creuen que “no és un acord de reversió de les retallades”, tal com s’hi va comprometre el govern, i recorden que esta supeditat a l’aprovació dels pressupostos. “Es rebaixa la darrera proposta d’acord de l’exconseller Cambray”, afirmen.

En el text, també recorden que CCOO i UGT “representen només el 20 % del personal docent no universitari de Catalunya”.