experts educacio Pisa

El grup de 18 experts educatius s’han reunit aquest dimecres per primer cop per plantejar millores al sistema educatiu català a mitjà i llarg termini, i algunes propostes que es podrien aplicar ja el curs vinent. Aquest grup de treball es va impulsar després dels mals resultats acadèmics de l’alumnat català en l’Informe PISA.

Millorar les competències bàsiques

El grup buscarà mesures curriculars que siguin “viables” i “de consens” perquè tinguin “continuïtat”. Són paraules del president d’aquest equip de treball, Jesús Vinyes, abans de la trobada, en què ha detallat que prioritzaran propostes que puguin tenir un impacte en els resultats educatius.

Qui són els 18 experts d’Educació?
Consulta els noms i perfils de les persones que han de proposar millores educatives a mitjà i llarg termini

Vinyes ha indicat que acordaran mesures “viables” també en el sentit econòmic i ha assenyalat que tenen el compromís del govern de fer un “esforç pressupostari”. La previsió és que al febrer la comissió presenti unes primeres conclusions al Parlament perquè puguin ser contrastades amb els grups polítics. L’objectiu és que les mesures que sorgeixin d’aquest grup siguin “de consens”.

Grup de treball autònom

Vinyes, que també és el president del Consell Escolar de Catalunya (CEC), ha remarcat que el grup d’experts és “molt plural” i format per persones que “han estat a l’aula”. En la reunió, que s’ha fet al Departament d’Educació, hi han participat també la consellera, Anna Simó; la secretària general, Patrícia Gomà, i el secretari de Transformació Educativa, Ignasi Garcia Plata. A partir d’ara i fins que es presentin les propostes, el grup treballarà pel seu compte i amb discreció.