El Gremi de Restauradors de Barcelona han criticat la gestió de l’alcaldessa, Ada Colau, sobre l’impacte econòmic de la crisi del coronavirus en el sector de la restauració. Diuen que Colau s’ha mostrat “insensible” davant la pèrdua econòmica que es veu abocada el sector. Critiquen que el govern municipal hagi proposat “una única mesura” que és ajornar el pagament de tributs i la consideren insuficient. Els restauradors demanen “la condonació dels tributs durant un mínim de sis mesos”, com la taxa de terrasses, cànon de les guinguetes, recollida de residus, IBI, IAE i altres impostos.

Colau respon que “els tributs s’hauran de pagar”, però s’estudiarà cas per cas

Colau ja ha respost a la demanda dels restauradors i ha dit que per ara es posposen els tributs i un cop acabi l’estat d’alarma es valoraran les situacions: “No és el mateix la situació de grans empresaris que la dels petits comerços de barri”. L’alcaldessa ha explicat que els tributs s’han de pagar: “Si no es paguen no tindrem diners les administracions per fer front a les prestacions socials i els serveis públics com la sanitat i que ens fan falta”. 

Els restauradors difonen un vídeo amb les queixes

La queixa i la demanda del sector s’ha fet a través d’un vídeo en què diversos restauradors critiquen l’actuació del govern municipal i lamenten la situació. La cuinera Ada Parellada també és protagonista del vídeo i reclama “mesures reals de suport al sector”. Més de 200 restauradors han participat en aquesta campanya de denúncia.

Segons els restauradors, és “incoherent” el missatge que llancen l’alcaldessa i el tinent d’alcalde Jaume Collboni perquè “demanen més implicació a les altres administracions i, al mateix temps, es mostren immobilistes en allò que és competència municipal”.

Durant els propers dies, el Gremi donarà a conèixer a través de les xarxes socials nous vídeos.