L’assessor de la Unitat d’Atenció i Valoració a Afectats per Terrorisme, Robert Manrique, ha assegurat que cap de les més 200 víctimes de l’atemptat del 17 d’agost que s’han adreçat a la seva entitat no “ha dit que no vol que s’investigui”. De fet, ha remarcat que “s’ha de saber què ha passat, si hi hagut errades i si algú s’ha equivocat per evitar que torni a passar en un futur”.

Robert Manrique ha reclamat que es creï la comissió d’investigació que ha demanat el Consell Plenari aquest dilluns. Apunta que, amb la petició, ningú no està dient que hi hagi hagut una conspiració sinó que només es demana saber què ha passat. En aquest cas, ha posat com a exemple un grup de víctimes de l’atemptat d’Hipercor que van demanar que s’investigués un mal funcionament dels cossos de seguretat per desallotjar el complex comercial, un mal funcionament que la justícia va acabar acreditant, malgrat que l’Estat hi havia recorregut en contra diverses vegades.

Manrique també ha admès que li ha fet “molt mal” veure polítics que coneix votant en contra “d’una cosa tan senzilla com voler saber què ha passat”. I en aquest sentit, ha criticat les declaracions de Manuel Valls que obrir una comissió d’investigació era un insult a les víctimes. “Amb quantes víctimes ha parlat?”, s’ha preguntat.