Un estiu més, el debat del topless a les piscines torna a estar sobre la taula. No hi ha cap normativa municipal que prohibeixi aquesta pràctica a les piscines municipals de Barcelona sinó que cada centre ho regula en el reglament intern propi. Per això, en alguns casos es restringia en determinats espais. Ara, arran d’un informe de l’Oficina per la No Discriminació de l’Ajuntament, l’Institut Barcelona Esports ha demanat als centres que aixequin aquestes restriccions.

L’entitat Mugrons Lliures va presentar una queixa a l’Oficina per la No Discriminació de l’Ajuntament per la falta d’unitat de criteris. Ara, han rebut com a resposta un informe que argumenta que “el fet d’imposar unes normes de vestimenta específica per a les dones suposa una restricció de la seva llibertat d’elecció i una discriminació per motius de gènere“. Per això, conclou que s’ha de garantir que no es prohibeixi el topless a les piscines municipals.

L’Institut Barcelona Esports ha fet arribar l’informe de l’oficina municipal als centres esportius municipals i demana que s’aixequin les restriccions que hi havia en alguns espais. La tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, ha recordat que “la norma és molt clara, que el topless està permès a la ciutat de Barcelona” i que esperem fer complir això i no haver de recórrer a sancions.”

L’estiu passat, el síndic de greuges també es va posicionar sobre aquest tema i va concloure que prohibir el topless a les piscines municipals discrimina les dones.