Absolen la família de Gràcia acusada de coacció a una arrendadora

L’Audiència Provincial de Barcelona ha absolt dos veïns de Gràcia pels delictes de coacció de què eren acusats per una arrendadora. El tribunal ha dictat a favor seu revocant tots els delictes que se’ls imputava. Es tracta del Juan i la Livia. La parella i els seus fills feia 10 anys que vivien al barri i van ser desnonats el 2019 després que els van apujar el lloguer un 30 %. En aquell moment, el Sindicat de Llogateres i el Sindicat d’Habitatge de Gràcia van iniciar una campanya en defensa dels drets dels afectats. Però una protesta per aconseguir que l’arrendadora s’avingués a negociar va acabar amb la denúncia de la propietària per un delicte de coaccions.

Des del Sindicat de Llogateres expliquen que la protesta va consistir “a repartir full de mà informatius explicant quina era la situació i denunciar la negativa de l’arrendadora a negociar les condicions del contracte de lloguer”. També que es va fer una concentració a les oficines de la immobiliària que gestionava els habitatges de l’arrendadora, que va ser, segons l’entitat “el pilar per sostenir la sentència per coaccions”.

L’absolució arriba després d’un llarg procés judicial

El Juan i la Livia, a través del seu advocat, conjuntament amb el Sindicat de Llogateres, van interposar un recurs d’apel·lació a l’Audiència Provincial. La seva premissa va ser que els fets ocorreguts ja havien estat jutjats i absolts prèviament i que l’arrendadora “ni tan sols es trobava al lloc dels fets” quan es van fer les protestes.