(ACN) L’Audiència de Barcelona ha absolt una manifestant independentista, Gina L., a qui la fiscalia acusava d’haver fet una barricada davant del Departament d’Interior durant els aldarulls postsentència del 2019 a Barcelona. El tribunal diu a la sentència que no està acreditat per cap prova gràfica que la manifestant arrossegués contenidors i que l’únic testimoni que la incriminava, el de dos agents dels Mossos d’Esquadra, no és suficient per considerar que ella era la persona que els policies van veure fent una barricada. Per aquests fets, la jove s’enfrontava a dos anys de presó per desordres públics i a ser expulsada del país per tenir nacionalitat anglesa i no espanyola.

L’únic testimoni que incriminava la dona era la declaració dels Mossos

La sentència recorda que l’únic testimoni que incriminava l’acusada era la declaració de dos agents dels Mossos d’Esquadra que aquell dia formaven part del dispositiu que mirava de controlar els aldarulls. Els agents van assegurar que, tot i que ella anava amb la cara tapada per un mocador, la van poder reconèixer pel serrell i els ulls.

A més, els agents van dir que ja l’havien identificada a la vaga general que s’havia produït dues setmanes abans i que això també els havia ajudat a identificar-la. Tot i veure com feia barricades i cremava contenidors, no la van detenir perquè no volien “empitjorar” l’estat de la manifestació.

A l’acte del judici oral, però, la defensa de l’acusada, portada per l’entitat Alerta Solidària, ja va denunciar que no hi havia cap prova gràfica que acredités la participació de la Gina. L. en aquells aldarulls davant del Departament d’Interior. El tribunal diu que “no dubta” del testimoni dels agents, però afegeix que aquesta declaració, “per la seva vaguetat”, i la manca de prova gràfica, han impedit que el tribunal tingui la convicció que Gina. L. sigui culpable.

“Tot el que s’ha exposat ens fa dubtar de si l’acusada era la persona que va intervenir en els fets. Els dubtes ens porten de manera indefectible cap a l’absolució”, conclou la sentència.