Abús sexual metro

En els últims anys TMB ha posat en marxa diverses accions per evitar situacions de violència masclista i assetjament sexual a la xarxa de transport públic de la ciutat. Així, ha fet campanyes en contra de la violència masclista, ha instaurat un protocol intern per prevenir l’assetjament sexual i ha incrementat el nombre de càmeres al metro i al bus amb el mateix objectiu. En total, en aquests moments ja hi ha instal·lades 9.000 càmeres de vigilància entre les estacions i l’interior dels vagons. A més, en l’últim any també se n’han començat a instal·lar als autobusos.

També s’ha millorat la il·luminació en el 40 % de les estacions i s’està estudiant estendre la Xarxa Violeta, que ja funciona a diverses estacions de Santa Coloma, a altres zones de la xarxa de transport públic.

Teatre interactiu contra la violència masclista

D’altra banda, amb motiu del Dia per a l’Erradicació de la Violència envers les Dones, que es va commemorar el 25 de novembre, TMB ha escenificat el seu compromís amb la tolerància zero vers la violència de gènere amb un acte que s’ha fet aquest dilluns a la tarda al vestíbul d’enllaç de l’L1 i l’L2 de la parada d’Universitat.

La Cooperativa Nus hi ha portat un espectacle de teatre interactiu en què el públic podia participar a través d’una aplicació del mòbil. L’objectiu de l’espectacle ha estat fer que els espectadors reflexionin i passin a l’acció contra el masclisme. Durant l’acte la Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere també ha llegit un manifest preparat per a l’ocasió.