Nova fase d’obres a l’antiga casa fàbrica Can Seixanta. Els treballs, que es basen a reforçar l’estructura i el sostre de tot el conjunt fabril, duraran un any i obligaran a traslladar temporalment les activitats que s’hi fan. Per això les entitats i artistes que ocupen aquests espais estan en converses amb l’Ajuntament per saber si l’Administració local els facilitarà una ubicació alternativa mentre durin aquests treballs. Fins ara s’havia treballat a les cobertes. El projecte està inclòs dins del Pla de barris del Raval Sud i el Gòtic Nord.

Quatre dècades a Can Seixanta

L’Associació Capoeira Palmares és una de les entitats que hauran d’abandonar temporalment l’espai quan els obrers hi entrin per assegurar l’estructura i reforçar les bigues del seu local. Fa més de quatre dècades que tenen la seu a Can Seixanta i el president de l’entitat, Quirze Serradell, assegura que “estem molt vinculats amb el barri del Raval“.

Diàleg amb l’Ajuntament

Des que saben que hauran de marxar-ne temporalment, les entitats i artistes que ocupen un espai a Can Seixanta confien que l’Ajuntament els facilitarà una alternativa on poder-se traslladar mentre durin els treballs. En aquest sentit el regidor del districte, Albert Batlle, reconeix que estan dialogant “per evitar totes les molèsties que siguin i perquè no perdin les seves activitats“.

Batlle recorda que les obres a Can Seixanta “són molt necessàries perquè l’edifici estava en una situació de precarietat molt important que feia perillar l’estructura del conjunt fabril”.

Volen continuar a Can Seixanta

Tot i que el trasllat temporal preocupa els artistes i entitats que ara hi ha a Can Seixanta, el que més els amoïna és què passarà amb ells quan aquesta casa fàbrica estigui del tot rehabilitada. El govern municipal anterior no els havia inclòs en el projecte aprovat, que consisteix a fer d’aquest conjunt fabril un espai per a l’anàlisi de la memòria històrica i un lloc perquè els joves del barri puguin fer activitats així com habitatge social.