10.000 donacions de sang és l’objectiu que s’ha fixat la Marató de Donants de Sang que des de dijous, 11, i fins al dia 19 de gener recollirà sang als principals hospitals i en una setantena de punts a tot Catalunya.

N’hem parlat al ‘bàsics’ amb Joan Ramon Grífols, director assistencial del Banc de Sang i Teixits, que ha explicat que en aquesta campanya l’objectiu és “intentar fer pinya, aconseguir com més donants millor. Cada dia necessitem fer unes 1.000 donacions“.  

Han explicat el seu cas al ‘bàsics’ Naila Bargalló, que va necessitar una transfusió sencera de sang només néixer, i el seu pare, que després de viure aquesta situació es va convertir en un donant habitual de sang fa 22 anys. Dona sang quatre vegades a l’any i cada 15 dies, plaquetes.

Un pilar casteller virtual marcarà el nivell

Una de les novetats és que s’anirà construint el primer pilar casteller digital de Catalunya. Estarà ubicat permanentment a la plaça de Catalunya de Barcelona, també a Girona, Lleida i Tarragona. Aquest monument virtual recollirà les donacions i s’anirà omplint de color vermell a mesura que les persones vagin donant.

betevé se suma a la marató amb un ‘btv directe’

Aquest dijous, amb l’inici de la Marató de Donants de Sang, betevé oferirà un especial informatiu ‘btv directe’ batejat amb el nom de ‘Toca donar sang’ i que arrencarà a partir de les 12.30 h.