cotxe Policia Nacional

La Policia Nacional ha detingut 35 persones a la província de Barcelona acusats de falsificar proves orals i escrites per obtenir de manera fraudulenta el diploma de llengua espanyola que atorga l’Institut Cervantes. El document és necessari perquè els ciutadans estrangers puguin accedir a la nacionalitat espanyola. Un dels arrestats era el líder de la xarxa, que ha ingressat a la presó de manera provisional juntament amb quatre detinguts més.

Beneficis més de quatre milions d’euros

Els clients d’aquesta xarxa pagaven entre 1.000 i 4.500 euros per obtenir aquests papers. De fet, l’organització es va arribar a embutxacar més de quatre milions d’euros, segons ha explicat la Policia Nacional en un comunicat. Els estrangers que pagaven pel servei eren sobretot originaris de Bangladesh, del Pakistan i de l’Índia i els agents han arribat a identificar un total de 1.667 clients.

L’operació policial ha estat coordinada per l’Europol i, a banda dels 35 detinguts a Barcelona, també s’ha arrestat un dels membres importants de la xarxa al Regne Unit, on es quedarà empresonat fins que sigui extradit a Espanya. La Policia Nacional també va fer 12 escorcolls a la província catalana, va intervenir 50.000 euros en metàl·lic, 29 telèfons mòbils, 12 ordinadors portàtils i una gran quantitat de documents entre els quals hi ha centenars de diplomes fraudulents.