El Pare Manel, president i creador de la Fundació Pare Manel, va morir fa just un mes, el 9 de setembre. En una entrevista al programa ‘reset’, la presidenta de la Fundació, Sandra Pardo, ha admès que la seva mort ha estat molt impactant, però intentaran continuar amb els projectes socials que caracteritzen la fundació.

La presidenta ha destacat que el millor homenatge que poden organitzar és la celebració de la gala benèfica Guanya’t el Cel. L’any vinent farà 25 anys “sense Manel, Rubianes, ni Flavià, per tant, serà un bon festival perquè el cel és de tots ells”. També ha remarcat que compten amb un elevat nombre de col·laboradors i artistes que s’han posat en contacte amb la fundació i els han mostrat el seu suport per portar a terme l’acte.

“Suport econòmic per tirar endavant”

Aquests últims mesos l’entitat ha rebut moltes trucades i cartes de persones que “admiraven el Manel i agraïen la tasca que ha fet en l’àmbit social”, posant especialment el focus en l’exclusió i marginació social dels barris de Verdum i les Roquetes, a Nou Barris. Des de la fundació seguiran treballant en tots els projectes, però també fan una crida a les empreses perquè els donin suport econòmic per poder tirar endavant.

Homenatge pòstum

Pardo ha admès que diverses entitats volen retre homenatge a Manel Pousa. L’Ajuntament de Barcelona va anunciar fa unes setmanes que li atorgaria la Medalla d’Or a títol pòstum. Entitats veïnals de Verdum i les Roquetes també han demanat que el Pare Manel tingui un carrer amb el seu nom a la ciutat.