Aquest és un dels 24 centres residencials de la ciutat que oferiran àpats gratuïts per a la gent gran. Un col·lectiu especialment vulnerable i que sovint pateix aïllament social. Per això l'objectiu del programa va més enllà de garantir una alimentació saludable. MAITE FANDOS, tinenta d'alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports "No és un tema d'alimentació només. És un tema tan o més important que és que les persones grans surtin i es trobin amb altres persones, que trobin una il·lusió cada dia per sortir de casa. Evidentment es vetlla pel que es menja, per sobretot hi ha aquesta vessant de socialització" La iniciativa està impulsada per l'Associació Catalana de Recursos Assistencials, que treballarà conjuntament amb l'Ajuntament. Els Serveis Socials de cada districte s'encarregaran de derivar els possibles usuaris a les residències que s'hagin adherit al conveni. El cost econòmic anirà a càrrec dels mateixos centres. L'objectiu és que puguin oferir entre cinc i 10 àpats gratuïts diaris, un total de 45.000 durant tot l'any. Fins ara el programa ha funcionat a 130 residències d'altres poblacions de Catalunya, amb un perfil d'usuari molt definit. Des que va començar, el programa Compartint Taula ha atès 250 persones. Ara, amb la incorporació de Barcelona, s'espera que aquesta xifra es pugui doblar.

El projecte Compartint taula, impulsat per la Generalitat, arriba per primer cop a la ciutat. Els Serveis Socials i ACRA han signat un acord per donar fins a 45.000 dinars gratuïts a la gent gran que ho necessita. La mesura pretén combatre l’aïllament social d’alguns avis amb pocs recursos econòmics. Aquestes circumstàncies poden desencadenar un empitjorament de la seva salut física i mental, així com deficiències en la seva alimentació.

El conveni permetrà que aquestes persones es relacionin entre elles, que tinguin una nutrició adaptada a les seves necessitats i que els supervisi personal qualificat. En total, es preveu que siguin 24 centres adscrits a l’ACRA els que oferiran entre cinc i 10 àpats gratuïts al dia, els quals aportaran els diners necessaris per fer-ho possible. Al conjunt de Catalunya són 131 centres que ja ho fan des de meitats de 2013.

Si altres centres residencials es volen sumar a la iniciativa hauran de signar un conveni de col·laboració amb cada districte de la ciutat, per tal que cada avi que ho necessiti pugui dirigir-se al centre més proper al seu domicili. Els Serveis Socials seran els que detectaran els possibles usuaris i els derivaran als centres, on podran dinar gratuïtament durant un termini mínim de tres mesos.