(ACN) L’Audiència de Barcelona ha condemnat a 15 mesos de presó un manifestant de Vox que el maig del 2020 va increpar dos joves que mostraven una bandera LGTBI. Els fets van tenir lloc en el marc d’una manifestació convocada per Vox per exigir la dimissió del president del Govern espanyol, Pedro Sánchez. En un moment donat de la protesta, l’acusat, E.C.G., va veure dos joves que mostraven una bandera de l’arc iris i “mogut per una animadversió envers l’orientació sexual homosexual” va començar a insultar-los.

El tribunal ha ratificat la sentència dictada el desembre del 2022 pel Jutjat Penal núm. 25 de la capital catalana. En concret, ha considerat que l’autor dels fets és culpable d’un dels dos delictes d’amenaces que se li imputaven, amb l’agreujant de discriminació per orientació sexual. La sentència també dicta la inhabilitació especial per a l’acusat, així com la prohibició de comunicar-se o apropar-se a menys de 1.000 metres de la víctima durant tres anys. A més, haurà de pagar-li 1.000 euros d’indemnització i assumir la meitat de les costes processals.

L’Audiència ha rebutjat les al·legacions de la defensa

L’Audiència ha rebutjat les al·legacions presentades per la defensa que feien referència a una possible invalidesa del vídeo que va utilitzar-se com a prova. Considera que el contingut del document gràfic és “totalment concloent” i “no genera dubtes” sobre les amenaces que l’acusat va proferir envers la víctima. Alhora, ha rebutjat que en el procediment es vulnerés el dret a la presumpció d’innocència del condemnat i ha estimat oportuna la indemnització de 1.000 euros fixada “pels danys morals i la por” que va causa a la víctima.