L’Observatori contra l’Homofòbia (OCH) reclama al futur alcalde de Barcelona que prioritzi la lluita contra la violència cap al col·lectiu LGTBI. El president de l’entitat, Eugeni Rodríguez, ha fet la crida després de l’agressió d’aquest dissabte a la nit en un vagó de la Línia 1 del metro. “Hem d’entomar aquesta qüestió i cal que sigui una prioritat des del minut zero per al nou govern de la ciutat”, diu. Segons les dades de l’OCH, aquest 2023 han registrat un 18 % més d’incidències contra el col·lectiu.

El president de l’Observatori insisteix que part de la violència que s’exerceix contra la comunitat LGTBI es produeix al transport públic, i, per això, demana més feina per sensibilitzar la població. De fet, es mostra sorprès que, en el cas de l’agressió d’aquest cap de setmana, el comboi estigués ple de passatgers i ningú no anés a socórrer la víctima. “Necessitem més campanyes de sensibilització perquè és terrible l’actitud passiva de la gent“, critica.

Brutal agressió a l’L1

La greu agressió es va produir aquest dissabte cap a les nou del vespre a l’L1, a l’altura de l’estació de plaça de Catalunya. Segons alguns testimonis, un dona trans i un home es van increpar mútuament fins que van arribar a les mans. En el vídeo que ha corregut per la xarxa es veu com l’home li propina diversos cops de puny, puntades de peu i, fins i tot, l’escup entre crits i davant l’expectació de tothom. L’Observatori ho ha condemnat rotundament.

L’entitat ha activat els protocols amb TMB, que va atendre la víctima després dels fets, i amb l’Oficina municipal per la No Discriminació per tal d’esclarir què va passar i donar suport a l’agredida. De fet, a través de Twitter, el regidor en funcions, Marc Serra, ha rebutjat l’agressió i ha demanat investigar-ho. Una tasca que ja estan fent els Mossos d’Esquadra.