L’Ajuntament ha començat les obres de reurbanització de tres carrers de la Colònia Santiveri incorporant elements que els facin més segurs per a les dones. El projecte inclou millores en il·luminació, visibilitat, vegetació i amplada de les voreres. Són els elements que les mateixes dones van detectar a finals del 2016 en les anomenades “marxes exploratòries amb perspectiva de gènere” organitzades per l’Ajuntament.

Les obres s’allargaran fins a l’octubre i tenen un pressupost de gairebé un milió d’euros. Els dos carrers més petits, el de Gabriel Miró i Torres de Marina es convertiran en carrers de plataforma única, mentre que el del carrer de l’Encuny ampliarà la vorera i s’arreglarà la placeta que fa cantonada amb el carrer dels Motors.

Un exemple d’urbanisme en femení

La urbanització d’aquests carrers forma part del Pla de Barris de la Marina i vol donar resposta a les àrees del barri de la Marina del Prat Vermell considerades més insegures per les dones. De fet, van ser les mateixes dones les que en van detectar els problemes en les marxes exploratòries de la seguretat en l’espai urbà que es van fer a finals del 2016. Aquesta iniciativa forma part de la voluntat del consistori d’integrar la “perspectiva de gènere” en les actuacions urbanístiques i de gestió de l’espai públic que es facin a la ciutat.