Malgrat les dificultats, l’associació Capibola Blues ha tirat endavant la divuitena edició del Festival de Blues de Barcelona al pati de la seu del districte de Nou Barris. Wax and the Boogie Rythm Combo ha oficiat en la novena de les 12 vetllades que conformen el calendari. El cartell central del certamen solia celebrar-se durant dos dies, amb tres actuacions cada vespre. Enguany, per raons de seguretat sanitària, s’ha optat per programar un únic concert durant 12 dies, entre l’1 i el 12 de juliol.

El districte de Nou Barris ha marcat un aforament limitat a 250 persones, amb venda anticipada i sense taquilla. Capibola Blues ha defensat sempre un model de cultura oberta i accessible, però enguany el festival no podia ser gratuït. “En lloc de recaptar amb la barra hem posat una entrada simbòlica de 5 euros”, explica Isaac Cachón, codirector del festival i un dels membres de Capibola Blues. Un preu anecdòtic que no ha tirat enrere ningú. “El públic hi ha respost molt bé. Hi ha qui agraeix aquest format més íntim, amb cadires”, comenta Cachón. Cal recordar que en anteriors edicions accedien al recinte fins a 4.000 persones.

Wax and The Boogie Rythm Combo

En la novena cita del festival el públic ha gaudit de Wax and The Boogie Rythm Combo, formació liderada des de fa vuit anys per la cantant Ster Wax i el pianista David Giorcelli. La banda, que ha autoeditat quatre treballs discogràfics, destaca especialment en el terreny del bugui-bugui dels anys 30, sense fer escarafalls al blues, el rhythm-and-blues o el swing. En aquesta ocasió, Ster Wax i David Giorcelli han actuat amb un quartet que completaven Predicador Ramírez  a la guitarra i Reginald Vilardell a la bateria.

Capibola Blues ha renunciat a contractar, com en d’altres edicions, artistes nord-americans de renom. “Hem hagut d’optar per un cartell amb grups locals. Però no és cap hàndicap, perquè l’escena blues barcelonina és de primer nivell”, argumenta Cachón. Los Brillantes, Dani Nel·lo amb la Barcelona Big Blues Band, i Lluís Coloma Trio tanquen la recta final del certamen.