La Maria, en Manel i els seus fills -el Gael, l’Otto i la Zoe- reben la visita de l’Ada Parellada. Moltes vegades els sobra verdura i s’acaba fent malbé. Per això l’Ada els explica una manera infal·lible per utilitzar-la i evitar-ne el malbaratament, tot afegint-hi un toc original: fer una crema de coliflor amb oli de sobrassada.

Ingredients:

– 400 g de coliflor escaldada
– 100 g de sofregit de ceba
– 1 cullerada d’oli d’all i julivert
– 1 l de brou de verdures o aigua
– 50 g de sobrassada
– 40 ml d’oli d’oliva (2 cullerades soperes)
– 50 g de formatge d’untar
– sal

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Veure com escaldar verdures” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/que-faig-avui-per-sopar/escaldats-rostits-recepta/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

Troba’ls a :
Ametller Origen

Com preparar una crema de coliflor amb oli de sobrassada:

1.- Per fer l’oli de sobrassada: posem la sobrassada coberta d’oli mig minut al microones.
2.- En una cassola, hi posem el sofregit de ceba, l’oli d’all i julivert i la coliflor tallada en trossos petits i ho cobrim tot amb el brou de verdures o aigua. Ho cuinem durant 15 minuts.
3.- Ho triturem.
4.- Posem la sobrassada en un bol al microones durant 30 segons perquè el greix es fongui.
5.- Amb una cullera, recuperem aquest oli i n’hi posem un rajolí sobre la crema per acabar el plat.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Veure com fer el sofregit de ceba” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/que-faig-avui-per-sopar/sofregit-ceba-tomaquet-recepta-ceba-caramelitzada/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Veure com fer l’oli d’all i julivert ” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/que-faig-avui-per-sopar/picada-all-olivada-romesco-recepta/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

Consell:

Si no tenim sobrassada, es pot completar la crema amb altres propostes, com uns crostonets de pa torrat, una mica de formatge blau o un picat de nous. La idea és afegir sabor contundent a una crema molt suau.