La Maria, en Manel i els seus fills -el Gael, l’Otto i la Zoe- reben la visita de l’Ada Parellada. Moltes vegades els sobra verdura i s’acaba fent malbé. Per això l’Ada els explica una manera infal·lible per utilitzar-la i evitar-ne el malbaratament, tot afegint-hi un toc original: fer una crema de coliflor amb oli de sobrassada.

Ingredients:

– 400 g de coliflor escaldada
– 100 g de sofregit de ceba
– 1 cullerada d’oli d’all i julivert
– 1 l de brou de verdures o aigua
– 50 g de sobrassada
– 40 ml d’oli d’oliva (2 cullerades soperes)
– 50 g de formatge d’untar
– sal

Troba’ls a :
Ametller Origen

Com preparar una crema de coliflor amb oli de sobrassada:

1.- Per fer l’oli de sobrassada: posem la sobrassada coberta d’oli mig minut al microones.
2.- En una cassola, hi posem el sofregit de ceba, l’oli d’all i julivert i la coliflor tallada en trossos petits i ho cobrim tot amb el brou de verdures o aigua. Ho cuinem durant 15 minuts.
3.- Ho triturem.
4.- Posem la sobrassada en un bol al microones durant 30 segons perquè el greix es fongui.
5.- Amb una cullera, recuperem aquest oli i n’hi posem un rajolí sobre la crema per acabar el plat.

Consell:

Si no tenim sobrassada, es pot completar la crema amb altres propostes, com uns crostonets de pa torrat, una mica de formatge blau o un picat de nous. La idea és afegir sabor contundent a una crema molt suau.