No t’has preguntat mai per què als restaurants es cuinen els plats tan de pressa? Només és una qüestió de preparació! Això és exactament el que fa l’Ada en aquest capítol: ensenyar-nos a preparar fons de nevera de rostits i escaldats perquè quan arribem tard a casa i ens faci mandra fer el sopar, puguem preparar plats saborosos en un tancar i obrir d’ulls.

Verdures escaldades

espàrrecs
– 1 manat d’espàrrecs
Preparació:
1.- Trenquem amb les mans la base dura dels espàrrecs i els pelem amb el pelador.
2.- Amb l’aigua bullint, els escaldem durant 5 minuts.

coliflor
– 1 coliflor
Preparació:
1.- Separem petits brots de coliflor i els escaldem durant 4 minuts.
2.- Ho refredem i conservem en un recipient amb reixeta.

carbassó
– 3 carbassons mitjans
Preparació:
1.- Tallem els carbassons sense pelar, a daus.
2.- Els escaldem amb aigua bullint durant 3 minuts.
3.- Els refresquem i els conservem en un recipient amb reixeta.

mongetes tendres
– 600 g de mongetes tendres
Preparació:
1.- Retirem les puntes de les mongetes i les tallem per la meitat.
2.- Les submergim en aigua bullint durant 4 minuts.
3.- Les refresquem i les conservem en un recipient amb reixeta.

Pastanagues
-500 g de pastanaga
Preparació: Pelar i tallar en dauets. Escaldar 4 minuts i refrescar. Conservar en un recipient amb reixeta.

Bròcoli
– 1 bròcoli
Preparació: Separar els brots de bròcoli. Escaldar-los durant 4 minuts en abundant aigua bullint. Refredar i conservar en un recipient amb reixeta.

Verdures rostides

Pebrot rostit
– 2 pebrots vermells
– Oli d’oliva
Preparació: Posar en una safata de forn els pebrots ruixats amb una mica d’oli. Rostir a 200ºC durant 30 minuts. Refredar, deixar-los tapats amb paper d’alumini o de forn. Retirar de la safata,
conservant el seu suc. Pelar i rebutjar les llavors. Conservar en un recipient amb el seu
propi suc.

Alberginia rostida
– 3 albergínies
– Oli d’oliva
Preparació: Posar en una safata de forn sense pelar, les ruixem amb l’oli d’oliva i les enfornem a 200ºC durant 30 minuts. Al sortir del forn, les tapem amb un paper d’alumini o de forn i deixem que es refredin, així les podrem pelar amb facilitat. Les conservem en un recipient amb el seu propi suc.

Ceba rostida
– 3 cebes grans
– Oli d’oliva
Preparació: Posar en una safata de forn les cebes sense pelar, ruixar amb l’oli d’oliva i enfornar-les a 200ºC durant 30 minuts. Al sortir del forn tapar-les amb paper d’alumini o de forn perquè s’acabin de coure amb el vapor i es puguin pelar amb facilitat. Conservar en un recipient amb el seu propi suc.

Carbassa rostida
– Una carbassa tallada a daus
– Oli d’oliva
– Sal i pebre

Preparació: Ruixar la carbassa sense pelar amb oli d’oliva, sal i pebre. Rostir-la durant 45 minuts a 180ºC al forn. Podem pelar-la un cop freda o fins i tot menjar-ne la pell

Troba els ingredients a :
Ametller Origen