Per això, la tinenta d’alcalde d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, ha anunciat una mesura de govern que presentarà a la Comissió d’Urbanisme d’aquest dimecres per demanar a la Generalitat que s’allarguin els terminis de tramitació dels projectes urbanístics de privats. Volen que s’allargui el període que un projecte ha d’estar en exposició pública i passi de ser d’un mes a dos o tres mesos. Sanz assegura que és el temps necessari per poder informar bé tots els grups polítics i la ciutadania dels projectes que s’estan tramitant a l’Ajuntament.

Això suposaria que les tramitacions, que actualment s’allarguen sis mesos, acabin requerint vuit mesos d’espera. Un altre canvi és que en el moment de presentar el projecte urbanístic d’un privat, el promotor haurà de justificar la proposta amb un informe que expliqui l’impacte que pot tenir a la ciutat. Segons Sanz, “així també es fa corresponsable el promotor de l’obra que es vulgui fer amb el seu entorn”. Les mesures s’engeguen a petició de tots els grups del Consell Municipal per posar fi a aquesta situació.

La botiga Zara que s’ampliarà per silenci administratiu se suma a la llista de projectes que el govern de Colau ha hagut d’aprovar per aquesta fórmula jurídica del silenci administratiu, perquè l’executiu anterior no s’hi va pronunciar dins dels terminis. L’exposició al públic del projecte va acabar el 30 d’abril, i en no tenir cap resposta per part del govern de Xavier Trias, es va haver d’aprovar l’1 de juliol, amb el nou govern municipal. Altres casos que han tingut llum verda per aquest sistema són l’ampliació del Centre Comercial Glòries, la d’Heron City o la de la macrobotiga que H&M té també al passeig de Gràcia davant del Zara que ara s’ampliarà.