Ada Colau ha arribat a la Llotja de Mar flanquejada pel regidor i el tinent d'alcalde de l'àrea econòmica, preludi del contingut de la conferència que hi ha anat a fer. Davant un auditori amb sectors econòmics de la ciutat, l'alcaldessa ha defensat un canvi de model per enfortir el sector públic. ADA COLAU, alcaldessa de Barcelona "El model del que venim, una de les coses que considerem que és un error, ha estat la manca de lideratge públic que hi ha hagut en els darrers anys en temes econòmics i en concret a la ciutat." En un col·loqui posterior, l'alcaldessa ha negat paràlisi econòmica davant la preocupació expressada pel sector del comerç arran d'algunes decisions preses pel govern. ADA COLAU, alcaldessa de Barcelona "Hi havia qui volia fer córrer alguna idea que arribaríem nosaltres al govern de la ciutat i s'aturaria l'economia, i jo repto algú que m'expliqui com s'ha aturat l'economia de la ciutat perquè segons els indicadors, tot creix: el turisme ha crescut, creixen les exportacions, creix tot." Colau ha presentat el govern com un aliat del petit comerç i ha dit que només permetrà ampliar horaris si hi ha consens i si es compensen els afectats. Sobre pactes, l'alcaldessa ha obert la porta a un govern de coalició després del 20-D, una cita electoral que dificulta els acords. ADA COLAU, alcaldessa de Barcelona "A ningú no se li escapa que estem en una època electoral. Però evidentment després de les eleccions nosaltres tota la voluntat de fer acords més estables." Malgrat l'aposta del seu partit per a les eleccions generals, Colau ha dit que el seu objectiu és treballar per Barcelona.

“Ningú no ha de patir perquè s’aturi l’economia”, ha sentenciat Ada Colau, que ha presentat el govern que encapçala com a “aliats del comerç de proximitat”. En un col·loqui organitzat per la Cambra de Comerç, l’alcaldessa ha defensat que a banda d’ajuts socials, el consistori està impulsant també polítiques de reactivació econòmica. “Res més lluny d’aturar res”, ha dit Colau, que ha afegit: “Repto algú que m’expliqui com s’ha aturat l’economia de la ciutat, perquè segons els indicadors, creix tot.” Sobre horaris comercials, l’alcaldessa ha reiterat la negativa a la liberalització, tot i que ha obert la porta a flexibilitzar l’obertura en algunes zones de la ciutat “si hi ha consens en el conjunt i introduint compensacions als afectats”.

A Ada Colau se li ha preguntat també sobre futures aliances polítiques a l’Ajuntament. L’alcaldessa ha defensat una vegada més els “acords puntuals en objectius de ciutat”. Colau ha assenyalat que hi ha forces polítiques amb què té “moltes coincidències programàtiques” -en al·lusió a ERC, PSC i la CUP, amb què s’ha pactat el destí de 100 milions d’euros del superàvit-, i ha refermat la voluntat d’arribar a “acords el més estables i amples possibles”. Ara bé, l’alcaldessa ha afirmat que el context electoral ho dificulta, però s’ha mostrat disposada a explorar aquests acords després de les eleccions generals del 20 de desembre.