La remodelació de l'avinguda Meridiana ha de permetre que aquesta via deixi de ser un autopista urbana per convertir-se en un gran eix cívic, que prioritzi els vianants, el transport públic i els espais verds. És una demanda de veïns i entitats, que dijous vinent es trobaran per primera vegada en una taula de participació per transformar l'avinguda Meridiana. Aquest procés participatiu s'engega gràcies a un acord entre el govern municipal i el PSC. JANET SANZ, tinenta d'alcalde d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat "Comencem aquest procés a l'avinguda Meridiana amb tots els actors, volem escoltar tothom. Perquè avui l'avinguda Meridiana no esdevingui un mur entre barris, que els separi. Cal actuar en una de les últimes autopistes urbanes que té la ciutat." DANIEL MÒDOL, regidor del PSC "De moment tanquem un acord per al que és la participació, però estem convençuts que el que cal reforçar és donar veu als veïns perquè es compleixin les demandes que realment tenen." La taula es constituirà el 19 de novembre, i a partir d'aquí es faran diverses sessions de treball per tal que el 2017 ja es pugui redactar, licitar i contractar els projectes executius, i que el 2018 s'iniciïn les obres. Un altre procés participatiu que s'impulsa és el de la ronda de Dalt, que ja es va començar en el mandat anterior. El 9 de desembre es tornarà a reunir la comissió de seguiment d'aquesta via, i s'hi inclourà no només Nou Barris i Horta, sinó també Gràcia i Sant Gervasi.

La reforma cercarà pacificar l’artèria, definida per la tinenta d’alcalde d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, com “una de les últimes autopistes urbanes que té la ciutat”. A més, es traslladarà la prioritat als vianants, al transport públic i als espais verds. L’Ajuntament mira així de respondre a les demandes veïnals; unes queixes que van incrementar-se coincidint amb la celebració de la Via Lliure per tal de tenir més ressò, i que sobretot alertaven dels problemes que genera una via amb tants carrils per als cotxes i un sistema semafòric que els prioritza.

El proper dijous s’ha convocat la primera taula de treball, en la qual hi participaran representants veïnals, entitats, comerciants, tècnics i forces polítiques. Aquest procés participatiu preveu que durant el 2016 es facin més sessions i se’n valorin, després, els resultats. La intenció és que el projecte es redacti, es liciti i es contracti al llarg de 2017. Seguint aquest calendari, les obres haurien de començar l’any següent, el 2018.