Un any després de les eleccions municipals del 28 de maig, Xavier Trias ha lamentat que Barcelona té “un govern de la ciutat dèbil, sense rumb i que no sap on va”. En una publicació a X, ha recordat que aquelles eleccions les va guanyar la seva candidatura. Tot i l’acord amb ERC, no va aconseguir els suports necessaris per a la investidura i el PSC li va arrabassar l’alcaldia.

Trias ha lamentat: “Collboni va triar el càrrec en comptes del projecte, va optar pel continuisme i es va estroncar el canvi”. Creu, a més, que Barcelona està pagant car aquest bloqueig. “Hem perdut aquest any, i Barcelona acabarà perdent els quatre anys de mandat”. Ha criticat que Collboni segueix la inèrcia dels vuit anys de Colau i diu que “aquesta és la pitjor de les opcions”.

Un govern en minoria

De moment, un any després de les eleccions el PSC continua governant en minoria. Collboni ha marcat l’estiu com a termini “òptim” per incorporar soci (o socis) a l’executiu. Bona part de l’explicació a aquest calendari rau en dues cites electorals, les eleccions catalanes del 12-M (en les quals el PSC es va imposar) i les europees del 9-J.