La plataforma pro Pacificació de la ronda Sant Antoni denuncia manca de transparència i d’opacitat de l’Ajuntament de Barcelona en el desenvolupament de les obres de la ronda. En una atenció als mitjans aquest dilluns, una de les portaveus, Mar Espot, ha afirmat que el consistori encara no ha convocat cap reunió de la comissió de seguiment, tal com es van comprometre abans de l’inici dels treballs. Temen que el govern del PSC pugui introduir canvis en el projecte i que sigui “massa tard” per poder fer cap reclamació. Per això, han enviat un requeriment al síndic de greuges de Barcelona, que encara no ha obtingut resposta del consistori.

Veïns Ronda Sant Antoni

Denuncien l’amenaça de la tala d’arbrat

Els veïns posen com a exemple el que ha passat recentment a la plaça del Dubte. Expliquen que divendres passat es van assabentar que l’Ajuntament tenia previst talar diversos arbres d’aquest espai. Entre aquests hi ha dues xicarandanes i dues acàcies. Segons els veïns, els exemplars “estan en perill” i afirmen que el consistori, finalment, s’ha tirat enrere per “la pressió veïnal”. Per això consideren essencial poder fer un seguiment de les obres i reclamen diàleg al govern Collboni.

Plaça del Dubte

L’Ajuntament s’emplaça al proper Consell de Barri

Fonts municipals han assegurat que el seguiment de les obres es farà en el marc del Consell de Barri de Sant Antoni del proper 12 de juny. Afegeixen que “el Consell serà publicitat amb cartelleria a la via pública i a xarxes, i la convocatòria es farà extensiva a les entitats que han participat durant tot el procés de discussió del futur de la Ronda. Entenem que aquest és l’espai de participació ciutadana més obert al veïnat”. Remarquen que aquesta reunió es farà “sis mesos després d’haver iniciat les obres”.

Un projecte amb divisió d’opinions

Les obres a la ronda van començar el 8 de gener. Tot i la divisió inicial entre comuns i socialistes en el mandat anterior, finalment el govern municipal del PSC va tirar endavant, sense canvis, el projecte que va aprovar l’executiu de Colau el març de l’any passat. El projecte suposarà convertir l’espai en una gran plaça de plataforma única per on no podran passar cotxes, però sí les bicicletes.