(ACN) L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, està obert a fer un govern de coalició encara que aquest no sumi majoria, és a dir, no arribi als 21 regidors —el PSC en té 10— que requereixen les votacions del ple. Així ho apunta en una entrevista a ‘El Periódico’, en què també afirma que espera reprendre converses després del 12-M i que veu possible pactar a l’estiu, un període que diu és “hàbil” per fer pactes. Segons ell, l’acord pressupostari amb ERC “dibuixa un camí” que és “coherent amb la prioritat de formar un govern progressista”. Sobre TriasxBCN i BComú, veu “molt irresponsable” que facin “pinça” en contra de l’executiu: “Trias i Colau ni governen, ni deixen governar”.

“No estem sols: tindrem pressupostos i governarem. Entenc que som en període electoral i que hagin de fer una reflexió interna, però els crido a la reflexió”, assegura Collboni.

30 % de reserva d’habitatge i lloguer

D’altra banda, a l’entrevista l’alcalde diu sobre la regulació dels lloguers que a l’hora de fer-la “s’havien d’haver previst totes les conseqüències”. “Efectivament, que l’objectiu sigui encomiable no garanteix un bon resultat”, comenta. De fet, justifica el retard de la reformulació de la reserva del 30 % per a habitatge protegit per assegurar-se que és “eficaç i sense contraindicacions”.