jaume collboni ple ajuntament

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, s’ha refermat aquest dimecres en els seus plans per teixir un pacte de govern a l’Ajuntament de Barcelona abans de l’estiu. En una entrevista a Antena3, l’alcalde s’ha mostrat confiat que “les properes setmanes, abans de l’estiu, hi hagi una resposta positiva per articular una majoria de progrés“. Fins ara, l’aliat principal de Jaume Collboni a Barcelona ha estat el Grup Municipal d’ERC, amb qui el PSC va tancar un acord pel pressupost del 2024.

La d’aquest dimecres ha estat la primera vegada que Collboni ha parlat dels possibles pactes a Barcelona després de les eleccions catalanes del 12-M, que —precisament— van enfonsar ERC (va perdre 13 dels 33 diputats que va aconseguir en els comicis anteriors). Ara bé, tal com va avançar la primera tinenta d’alcaldia, Laia Bonet, en una entrevista al ‘bàsics’ de betevé, Collboni ha insistit que els acords de govern a la ciutat no aniran lligats a les negociacions a l’altra banda de la plaça de Sant Jaume.

“Defensarem l’autonomia de Barcelona perquè siguin els grups municipals els que fem o no fem els acords”, ha dit l’alcalde. En aquest sentit, Jaume Collboni ha sentenciat que “vull un govern més fort que atengui les prioritats de la ciutat i que pugui enfortir les polítiques en clau de Barcelona”.