Davant l’augment de la venda il·legal al carrer, que perjudica especialment els comerços legals de la ciutat, Forn alerta que cal una solució urgent. “En un mes ens ho tornarem a trobar i hem de cercar fórmules”, ha declarat en una entrevista amb l’agència Europa Press.

Per eradicar l’activitat dels llauners, les noves estratègies se centren a localitzar els punts de distribució de les llaunes, a on els venedors ambulants van a buscar-les. En molts casos aquests punts són habitatges particulars, cosa que dificulta les operacions contra aquest negoci il·legal, perquè per irrompre-hi cal una ordre judicial difícil d’obtenir per un tema de venda de llaunes.

Encara que la venda ambulant de begudes sigui un tema que cal solucionar, Forn destaca que “la Guàrdia Urbana està en un bon moment”, ja que gràcies a la seva tasca s’han reduït -per exemple- més d’un 30% els furts al metro en els darrers quatre anys. L’alcaldable socialista, Jaume Collboni, discrepa d’aquest bon balanç policial i critica que, tot i que “l’equip de Trias quan estava a l’oposició va prometre l’eradicació dels llauners”, en tot un mandat ha estat incapaç de fer-ho.