De les 3.858 persones que han participat en l’elecció de l’encapçalament de la candidatura, 3.387 han donat el suport a la candidatura d’Ada Colau.

En total, 4.583 persones han participat entre el 7 i el 12 de març en el procés de primàries que permetia escollir en una triple votació tant l’encapçalament de la candidatura, com els consellers de cadascun dels districtes i les mesures programàtiques que es volguessin prioritzar, d’entre una quarantena de propostes.

L’elecció dels consellers és la que ha reunit major nombre de participants, amb 4.401 vots emesos, seguida de la votació sobre l’encapçalament de la candidatura, amb 3.858 votacions, mentre que 3.554 persones han participat en la priorització de mesures programàtiques. Un total de 3.188 persones han votat les tres opcions (encapçalament cap de llista, consellers i conselleres i programa)

Els consellers de districte escollits s’integraran en la candidatura de Barcelona en Comú, ocupant les posicions a continuació de l’equip de quinze persones que conformen la llista de la candidatura de Colau. La resta de consellers de districte que corresponguin a la formació en funció dels seus resultats electorals podran ser escollits a través de primàries.

Colau s’ha mostrat “molt agraïda pel gran suport” i ha destacat “l’èxit que ha tingut l’elecció directa dels consellers de districte, que era una de les parts més inèdites i més pioneres del procés”.

Pel que fa a les mesures programàtiques que han obtingut major suport, destaquen iniciatives com evitar els desnonaments per motius econòmics; garantir els subministraments mínims; generar un parc suficient de lloguer social i de cooperativa d’habitatge; impulsar el transport públic amb preus socials; potenciar la salut i l’atenció sanitària i recuperar locals injustificadament buits per a usos comunitaris, entre d’altres.