Aquest cartell presideix des de fa uns dies la plaça del poeta Boscà. És una acció més de la plataforma La Barceloneta diu prou! per denunciar la pressió turística que viu el barri. Crida l'atenció no només de locals, sinó també dels estrangers que passegen per la zona. Amb els qui hem pogut parlar aquesta tarda, es mostraven comprensius amb la problemàtica. "Estàvem parlant d'això i hem vist aquesta inscripció i hem dit: mira, està d'acord amb el que parlàvem." "Entenc perfectament l'opinió dels locals sobre tenir cases per a ells mateixos i no que tot sigui per als turistes." Per als veïns del barri aquest tampoc no ha estat un estiu fàcil. Diuen que s'hi reprodueixen les actituds incíviques i que des de l'arribada del turisme, ja no és el que era. Per això donen suport a les accions de protesta. Aquesta mateixa tarda, l'ambient festiu regnava al barri, tot i que des de fa dos dies, han aparegut nous advertiments a la Barceloneta dirigits als estrangers. "Turista, respecta o mor. Aquesta és una de les pintades a terra, amb missatge contundent, que divendres al matí van aparèixer en alguns carrers del barri". Ningú no n'ha reivindicat l'autoria i des de La Barceloneta diem prou! i l'Associació de Veïns l'Òstia consideren que alguns dels missatges que s'hi poden llegir són excessius

Un cartell en què es pot llegir “Cap pis turístic. Tourists stay at hotels, the apartments are for living” presideix la plaça del Poeta Boscà des de fa uns dies. És una acció més de la plataforma La Barceloneta diu prou! per denunciar la pressió turística que viu el barri. Crida l’atenció no només dels veïns sinó també dels estrangers que passegen per la zona, tot i que molts també estan sensibilitzats amb el motiu de la protesta.

“Estàvem parlant d’això, hem vist aquesta inscripció i hem dit: mira, està d’acord amb el que parlàvem”, explica Adèle Aissi, una turista francesa que s’allotja a la Barceloneta a casa d’un amic. També és comprensiva Perttetland Roald, de Noruega: “Entenc perfectament l’opinió dels locals sobre tenir cases per a ells mateixos i no que tot sigui per als turistes”.

Per als veïns del barri, aquest tampoc no ha estat un estiu fàcil. Diuen que s’hi reprodueixen les actituds incíviques i que, des de l’arribada del turisme, la Barceloneta ja no és el que era. Per això donen suport a les accions de protesta. Tot i això, des de la plataforma La Barceloneta diu prou! i l’Associació de Veïns l’Òstia consideren excessives les pintades que els darrers dies han aparegut a les voreres, en què s’hi pot llegir missatges com “Tourist: respect or die”. De moment, ningú sap qui n’és l’autor. L’Ajuntament ha confirmat que les netejarà, però no ha concretat cap data.