MARILÉN BARCELÓ regidora del Grup Municipal de C's "La impunitat que està mantenint el govern de Colau i Collboni estan deixant i abandonant els districtes i no fan les polítiques de prevenció en seguretat que caldria fer." LAURA PÉREZ regidora de Sants-Montjuïc "Això no és cert. Aquestes festes s'estan donant amb absoluta tranquil·litat. Els dispositius de seguretat i els recursos que tenim des del districte s'han de prioritzar i no arribem a protegir tots els guarniments. Òbviament no tenim una persona protegint cada carrer i vigilant-los."

La desaparició de l’Astèrix del carrer del Guadiana ha desencadenat les crítiques de la regidora de Ciutadans Marilén Barceló, que ha culpat el govern municipal d’“abandonar la política de proximitat i la seguretat dels districtes”. Des d’aquest grup municipal consideren que no s’estan fent les polítiques de prevenció que caldria fer en aquesta matèria. “El de Sants no és l’únic cas d’incivisme perquè acumulem un estiu ple d’actes incívics a la ciutat”, ha sentenciat.

La regidora de Sants-Montjuïc, Laura Pérez, ha lamentat l’incivisme i el robatori de guarnits als carrers santsencs però ha assegurat que aquest any les festes avancen “sense incidents de gravetat”. Pérez ha destacat que la Festa Major de Sants aplega moltes persones i els dispositius de seguretat s’han de prioritzar. “És evident que no arribem a protegir tots els guarnits i no tenim un vigilant a cada carrer perquè no podem descuidar altres actes més multitudinaris”, ha defensat. Segons la regidora, la feina coordinada entre la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra al barri “està resultant molt positiva”.