MARIA JOSE LECHA, presidenta del Grup Municipal CUP-Capgirem Barcelona "És intolerable que aquest tipus d'actes, de manifestacions que neguen el relat de l'holocaust, que inciten a l'odi i que justifiquen actes feixistes que tinguin la autorització per part de la Conselleria d'Interior." QUIM SERRA, Moviment Popular de Gràcia "Ningú no ens assegura que demà no aparegui una nova llibreria Europa, que no aparegui un nou local de conferències nazis, que no aparegui un nou centre de difusió d'aquesta mena de idees i per tan cal estar emetents."

La ultradreta ha convocat una manifestació a la Vila de Gràcia per dissabte, 3 de setembre, motivada pel tancament de la llibreria Europa. El Departament d’Interior ha donat el vistiplau a la protesta i el Grup Municipal de la CUP Capgirem Barcelona reclama al govern de la ciutat que controli la manifestació i comuniqui a la fiscalia tots aquells comportaments d’odi o violència que consideri denunciables. Els cupaires demanen també que s’eradiqui la presència d’aquests col·lectius a Barcelona i es doni compliment als acords del ple de l’Ajuntament en contra d’aquests moviments.

En paral·lel, el Moviment Popular de Gràcia ha convocat una manifestació a dos quarts d’11 del matí de dissabte en contra del feixisme. El col·lectiu celebra el tancament de la llibreria, un mèrit que atribueixen a la lluita al carrer, però alerten que cal vigilar de prop l’aparició de nous punts de difusió del feixisme.