Ho va anunciar el portaveu del Partit Demòcrata Català al Congrés, Francesc Homs durant el debat d’investidura i ho ha ratificat aquest matí l’exalcalde de Barcelona, que considera “gravíssim” que “el senyor inductor d’aquestes barbaritats estigui assegut fent de ministre”.

Xavier Trias ja es va querellar fa dos anys contra el diari ‘El Mundo per haver publicat que tenia un compte corrent a Suïssa, una informació que l’exalcalde va desmentir. Ara, les converses publicades han permès a Trias fer un pas més: “En aquell moment jo no podia demostrar que darrera d’això hi havia una persona, jo n’estava convençut, que era Jorge Fernández Díaz”, explica. “Ara, el temps, a través d’aquestes converses, em dóna la raó que aquestes persones han actuat intentant inculpar la gent a través d’informacions falses i calúmnies”.

L’exalcalde de Barcelona assegura també que ell mateix va enviar una carta al president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, per demanar-li de veure’s i explicar-li personalment els fets. Li va respondre però, el cap de gabinet, Jorge Moragas, que va assenyalar que “en aquell moment no era oportú”.

Tant Trias com el seu partit asseguren que estan disposats a arribar fins al final per aclarir aquests fets.

L’escàndol per les converses entre Jorge Fernández Díaz i Daniel de Alfonso va esclatar dies abans de les eleccions generals del 26-J, amb una notícia del diari Público.es que, partint de la gravació d’una conversa entre tots dos alts càrrecs, apuntava a una conspiració contra ERC i CDC. Va ser el primer capítol d’un seguit d’informacions que van acabar suposant la destitució del cap de l’Oficina Antifrau per part del Parlament de Catalunya.