L’anunci, que s’emetrà dies abans del 9-N, pretén animar la ciutadania a participar en la votació. Segons el seu director, Lluís Danès, l’espot vol “recordar totes les persones que van defensar la catalanitat i agrair-los d’una manera simbòlica que gràcies a ells som el que som”. Cada participant apareix amb una fotografia d’una personalitat i pronuncia la frase “votaré per tu”.

El president de la Generalitat, Artur Mas, obre l’anunci amb una fotografia del violoncel·lista Pau Casals. El president d’ERC, Oriol Junqueras, subjecta la imatge de Lluís Companys. El president de Súmate, Eduardo Reyes, sosté l’autor de ‘Els altres catalans’, Francesc Candel.

La presidenta de l’Òmnium Cultural, Muriel Casals, aguanta la fotografia del polític del PSUC Antoni Gutiérrez Díaz. La presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, subjecta la imatge del desaparegut Martí Gasull, activista fundador de la Plataforma per la Llengua. El director teatral, Joan Lluís Bozzo, subjecta la imatge del cantant de Sau, Carles Sabater. I el director de cinema Manel Huerga sosté la fotografia de Salvador Puig Antich.

L’espot es tanca amb el president de la Generalitat sostenint  una fotografia d’un nadó de tres setmanes que segons Danès, vol donar el missatge d’estar “vivint els somnis dels nostres avis i els nostres néts viuran els nostres” .