ADA COLAU, alcaldessa de Barcelona "Destijar molt bones vacances perquè espero que tots nosaltres fem vacances, per descansar, per estar amb la gent estimada, per reflexionar, que també fa falta temps per poder reflexionar, que aquest dia a dia tan trepidant no ens permet. I si em permeten una petita llicència: felicitar un regidor que avui fa anys. Senyor Puigcorbé, moltes felicitats, per molts anys!" El petó de cortesia que Alfred Bosch ha fet a l'alcaldessa a l'inici del ple, l'últim del curs polític, ha contrastat amb la primera intervenció del líder d'Esquerra, que ha fet evident que els dos grups del govern seuen encara separats. ALFRED BOSCH, president del Grup Municipal d'ERC "Tots els governs del món estan encantats de seure junts. Aquí sembla que hi ha un fenomen d'al•lèrgia, alguna cosa que deconeixem i nosaltres fem de cordó profilàctic aquí al mig. Creiem que això estaria bé resoldre-ho." Una primera assignatura pendent per al setembre, com ho ha estat també durant aquest curs el "top manta". CiU i C's han atacat avui el govern per una de les mesures per combatre'l: l'"skate park" de Joan de Borbó. CARINA MEJÍAS, presidenta del Grup Municipal de C's "Nos sorprende que para tomar una medida que para usted es tan imaginativa no hayan utilizado un proceso participativo, ni hayan consultado los vecinos." MERCÈ HOMS, regidora de CiU "Una cosa és l'actuació efímera en aquest cas concret, però per més efímera que sigui, s'ha de consensuar i parlar amb els veïns." GERARDO PISARELLO, primer tinent d'alcalde "La marina de luxe del port acordada pel govern de CiU, estaria bé que expliquessin amb qui i si el veïnat també donava suport a aquest tipus d'usos." I encara una altra assignatura pendent a què el PP ha fet referència. ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "Que vostè es comprometi que a la tornada de vacances, el mes de setembre, el govern presentarà sí o sí un pressupost." Colau ha dit que després de l'estiu el govern iniciarà un procés de diàleg normal amb els grups pel pressupost. Una qüestió, els comptes, que com el "top manta" tanquen el debat polític d'aquest curs però que tornaran al setembre.

El president del Grup Municipal d’ERC, Alfred Bosch, ha obert el plenari recordant al govern que els regidors de BComú i del PSC seuen encara separats. “Tots els governs del món estan encantats de seure junts, aquí sembla que hi ha un fenomen d’al·lèrgia que desconeixem”, ha comentat Bosch, que ha instat l’alcaldessa a resoldre-ho de cara al setembre. Ada Colau s’ha compromès a buscar “un acord” en aquest tema. En la sessió de control al govern, el líder d’ERC ha reclamat a Colau més dotacions de la Guàrdia Urbana a l’estiu per evitar “una ciutat plena de gamberros”.

El “top manta” ha estat una altra de les qüestions en què han coincidit diversos grups municipals a l’hora de burxar el govern. La líder municipal de C’s, Carina Mejías, ha recriminat a l’executiu que no es consultés als veïns la instal·lació d’una pista de patinatge al passeig de Joan de Borbó com a mesura per dissuadir els manters. La regidora de CiU, Mercè Homs, ha qualificat la mesura de “poc encertada” i “unilateral” per la qual creu que no s’ha consultat els veïns. El primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, ha replicat que l'”skate park” ha estat “ben rebut” pels veïns i ha preguntat a Homs si per la marina de luxe del Port Vell van comptar amb la seva opinió.

El líder municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, ha posat deures a Ada Colau per després de les vacances. “Comprometi’s que a la tornada de vacances, al setembre, presentarà sí o sí un pressupost”, ha reptat Fernández Díaz l’alcaldessa. Colau ha dit que després de l’estiu el govern, conscient que està en minoria, iniciarà “un procés de diàleg normal” amb els grups per pactar els comptes de 2017. La CUP Capgirem Barcelona ha protagonitzat un tens cara a cara amb l’alcaldessa en la sessió de control sobre els dispositius policials per abordar el “top manta” i la denúncia que Tras la Manta ha fet per l’agressió a un manter.