Avui els regidors no estaven sols... al saló de plens també hi han entrat pokémons com aquest. Precisament el Partit Popular hi ha fet un prec i ha demanat que es faci un ban amb recomanacions per als usuaris. ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, grup Municipal del PP "Todo el mundo tiene derecho, faltaría más, y creo que eso es bueno, a divertirse, a evadirse, a jugar, pero también a hacerlo con sentido común, desde la más abstoluta sensatez." Just abans de la sessió, Alberto Fernández Díaz ha fet un tuit en el qual ha anomenat l'equip de govern de Colau, a qui ha comparat amb el Team Rocket, els dolents de la saga 'Pokémon'. "Un tuit que la regidora de Participació, Gala Pin, ha utilitzat per respondre el líder popular. Li ha dit que no faran un ban amb recomanacions sobre com utilitzar aplicacions com ara la de 'Pokémon go' perquè, segons ha explicat, ja ho estan fent, ja n'estan informant la Guàrdia Urbana i els serveis de mobilitat." GALA PIN, regidora de Participació "Com que hem vist que vostè ha publicat diverses fotos al seu perfil de Twiter de 'Pokémon go', sí que celebrem que conegui l'aplicació abans de criticar-la i esperem que sigui el primer a fer un ús cívic del telèfon mòbil amb el 'Pokémon go'." Altres partits polítics també han piulat sobre aquestes bestioles. El PSC ha apuntat que un pokémon podria ser socialsita... mentre que Esquerra Republicana ha recordat que els nens sirians utilitzen el joc perquè el món es fixi en ells. És clar que aquestes criatures han arribat a l'Ajuntament per quedar-se.

Fernández Díaz s’ha confessat jugador de ‘Pokémon go’ en dir a l’equip de govern “que no serà el Team Rocket de l’alcaldessa Colau”. Els populars han aconsellat als jugadors que en facin un bon ús i, des del sentit comú i la sensatesa, no generin problemes de seguretat ni convivència. En aquest sentit, Fernández Díaz creu que s’hauria d’advertir la gent que no es pot jugar amb el mòbil mentre es condueix un cotxe, una bici o un monopatí. Tampoc no veu adequat el ‘Pokémon go’ per a zones molt transitades i demana que es donin pautes per a pares i professors, que no es jugui en llocs com hospitals, esglésies, cementiris o rampes de minusvàlids. Subratlla la importància d’aquesta proposta amb una dada: el 98 % dels accidents de vianants vénen motivats per distraccions amb el mòbil.

La regidora Gala Pin ha dit que comparteix la preocupació per la seguretat dels vianants, però que espera que el PP també valori la credibilitat d’aquest Ajuntament com a institució, que vol dir que no hauria de dedicar-se a regular un joc de moda. En tot cas, Pin ha recordat que la Guàrdia Urbana i els serveis de mobilitat ja han llançat missatges per demanar al ciutadans que facin un ús segur del ‘Pokémon go’. Pin ha etzibat al popular que no va demanar cap ban “quan Celia Villalobos va posar de moda el ‘Candy crush’ al Congrés dels Diputats” i ha dit a Fernández Díaz que faci un bon ús del ‘Pokémon go’ i no hi jugui durant el ple.

Abans fins i tot que els populars hagin dut el debat sobre el videojoc a la sessió, entre la bancada de regidors ha aparegut un dels animalons que en són protagonistes. Alguns grups municipals han fet broma a Twitter amb l’aparició del pokémon al plenari. El PSC i el president del Grup Municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, n’han publicat captures de pantalla. El president del Grup Municipal d’ERC, Alfred Bosch, ha replicat amb una notícia sobre l’ús d’aquestes figures per denunciar la situació dels nens sirians.