Fins a dues vegades els tècnics municipals van voler entrar al CIE de la Zona Franca, però el personal del centre els va barrar el pas. L'Ajuntament va recórrer a la justícia per entrar-hi, comprovar que hi havia activitat i precintar el CIE perquè argumenta que no té llicència. Però la jutgessa els ha denegat avui l'autorització. En l'escrit que ha tramès a l'Ajuntament, la magistrada diu que té seriosos dubtes sobre la competència del consistori per fer tancar el CIE al·legant que no té llicència, i recorda que des que va començar a funcionar, fa deu anys, no s'ha demanat mai. La jutgessa també afirma que és públic i notori que el CIE torna a estar en marxa i que, per tant, no cal entrar per comprovar-ho. El tinent d'alcalde Jaume Asens manté el pols amb el Ministeri de l'Interior i assegura que si els serveis jurídics en tenen prou amb el que diu la jutgessa, que el CIE ja funciona, l'Ajuntament dictarà una ordre de precintament perquè es reafirma que no té llicència. JAUME ASENS, tinent d'alcalde de Drets de Ciutadania "La voluntat del govern és anar el més ràpid possible. Per poc que es pugui, dictarem una resolució de precinte. Si ells amb aquesta resolució entenen que ha quedat acreditat perquè hi ha un jutge que diu que és notori, nosaltres tirarem endavant." Si Interior es nega a acceptar el precintament i recorre contra aquesta decisió, serà llavors un jutge qui haurà de dir si el CIE pot funcionar amb o sense llicència. Un procés judicial que es pot allargar un any.

El tinent d’alcalde ha explicat que la petició d’una ordre judicial per entrar al CIE va ser una demanda dels serveis jurídics de l’Ajuntament per comprovar que al centre hi havia activitat. És un pas necessari, ha dit Asens, per dictar després una ordre de precintament al·legant que el CIE no té llicència. En la resolució en què la jutgessa denega el permís d’entrada als tècnics municipals, la magistrada afirma que “és públic i notori” que el centre ja funciona.

Asens ha dit que si els serveis jurídics tenen prou amb aquesta afirmació, se saltaran la inspecció per anar directes al precintament. “La voluntat del govern és anar al més ràpid possible”, ha sentenciat Asens, que ha afegit que “per poc que es pugui, dictarem una resolució de precintament”. Si el Ministeri de l’Interior es nega a acceptar el precintament i recorre contra aquesta decisió, Asens ha dit que serà un jutge qui haurà de determinar si el CIE pot funcionar amb o sense llicència.

El tinent d’alcalde de Drets de Ciutadania ha dit que que no comparteix el criteri de la jutgessa quan diu que en els 10 anys de funcionament l’Ajuntament no ha demanat mai la llicència d’activitat. Jaume Asens ha dit que això no exhimeix “l’obligatorietat del centre de tenir llicència”. “Tenim l’obligació d’actuar quan sabem que no té un pla de seguretat”, ha afegit. El tinent d’alcalde ha valorat que la jutgessa s’ha “extralimitat” quan en la resolució afirma que té “seriosos dubtes” sobre la competència de l’Ajuntament per tancar el CIE.