El president del Grup Municipal d’ERC, Alfred Bosch, ha defensat la proposta per tancar projectes hotelers promoguts per “lladres confessos i convictes” i ha instat el govern a triar entre “‘hotel o els veïns, Millet o el barri”. La tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, ha dit que el govern està treballant “intensament” per revertir la qualificació de les finques de l’hotel i tornar-les a equipament, però ha demanat a Bosch ajuda perquè la Generalitat s’avingui a negociar perquè una de les finques incloses en la permuta inicial era seva. “No hi haurà cap problema, la revisió serà fàcil i senzilla, però faci’n la feina des del govern”, ha dit Bosch, després d’explicar que ha parlat amb la Direcció General de Patrimoni.

El regidor de CiU Jordi Martí ha dit que en el mandat anterior van intentar fer el canvi de planejament però que no va ser possible. Martí ha defensat l’abstenció perquè ha assegurat que el retorn de les finques on es va projectar l’hotel a l’estadi inicial no es pot fer “sense exposar-nos a demandes”. Des de C’s, el regidor Koldo Blanco ha dit que després que el ple de juny de 2010 acordés ja la revisió del Pla general en aquestes finques, ara haurien de ser els alcaldes que han governat fins ara els que donin explicacions.

El regidor del PP Xavier Mulleras ha justificat el vot afirmatiu dels populars per “coherència” amb tot el que han dit en el passat, però l’ha condicionat a disposar de tots els informes tècnics quan l’expedient es porti a votació. Josep Garganté (CUP Capgirem Barcelona) ha dit que el cas de l’hotel del Palau és “un dels casos de corrupció més grans de la ciutat”, i ha defensat el vot a favor per “dignitat veïnal”. El regidor socialista Daniel Mòdol ha dit que “és de justícia urbanística” iniciar la modificació del Pla general en aquestes finques, però ha demanat fer-ho “sense demagògia”.