Perquè aquest edifici davant del Palau de la Música es convertís en un hotel, l'Ajuntament va requalificar l'any 2008 aquest solar que estava destinat a equipaments. Amb l'esclat del cas Palau, a finals de 2009, el projecte hoteler es va frenar i fins i tot un any després el plenari va acordar per unanimitat iniciar els tràmits per tornar a canviar el planejament urbanístic. Però des d'aleshores res no s'ha mogut. Al ple d'aquest divendres, Esquerra demanarà que les finques afectades per aquella operació al carrer de Sant Pere Més Alt recuperin la qualificació d'equipaments i s'enterri definitivament l'hotel del Palau. ALFRED BOSCH, president del Grup Municipal d'ERC "Volem tancar la carpeta d'en Millet, de la corrupció i dels lladres a l'entorn del Palau de la Música i de l'hotel del Palau. Per tant, és indispensable que l'Ajuntament s'apunti a aquesta modificació i l'executi." Esquerra ho veu també com un gest cap a les entitats veïnals que van lluitar contra l'hotel i que tampoc no entenen per què encara no s'ha canviat el planejament. MARIA MAS, expresidenta AV Casc Antic "Hi havia el tripartit, després ha passat Convergència, i ara tenim Barcelona en Comú. Si ara no es tira enrere això, ja no sé què hem d'esperar." Fonts municipals expliquen que el govern treballa des de l'inici del mandat per desfer l'operació de l'hotel del Palau. El ple de divendres serà una oportunitat per veure quin pla té i amb quins suports compta per tirar-ho endavant.

El president del Grup Municipal d’ERC, Alfred Bosch, ha dit que si no es modifica el Pla General Metropolità en l’àmbit de les finques del carrer de Sant Pere Més Alt, “no es paralitza l’hotel”. “Volem tancar la carpeta d’en Millet, de la corrupció i dels lladres a l’entorn del Palau de la Música”, ha sentenciat Bosch, que ha reclamat al govern municipal “que s’apunti a aquesta modificació i l’executi”. La proposició dels republicans demana retornar la qualificació d’equipament que tenien les finques abans que el consistori ho modifiqués per permetre-hi l’hotel.

El text d’ERC que se sotmetrà a votació inclou també donar suport a la Plataforma contra l’hotel del Palau de la Música i “reconèixer la seva tasca de defensa veïnal”. L’expresidenta de l’associació de veïns del Casc Antic, Maria Mas, ha recordat que es van recollir 3.800 signatures en contra de l’hotel, i ha lamentat que l’Ajuntament no hagi executat el canvi de plantejament malgrat l’acord del plenari del juny 2010 per tirar-ho endavant. “Hi havia el tripartit, després ha passat Convergència, i ara tenim Barcelona en Comú. Si ara no es tira enrere això, ja no sé què hem d’esperar”, ha dit.

Fonts municipals expliquen que el govern treballa des de l’inici del mandat per desfer l’operació de l’hotel del Palau. El ple d’aquest divendres serà una oportunitat per veure quin pla té i amb quins suports té per tirar-ho endavant.