Eren les 10 de la nit quan es va produir l'enèsima topada entre manters i Guàrdia Urbana. Aquesta vegada l'escenari va ser la Rambla, a tocar de la Font de Caneletes. Segons els mateixos venedors, tenien les mantes esteses quan agents de paisà els van obligar a fugir. "Com és habitual en aquests casos, els manters van arrencar a córrer cap al metro. Aquí els van sorprendre altres policies de paisà. Segons el manter ferit, l'agent li va clavar una puntada de peu al turmell que el va fer caure a terra." NDIAW DIAKHOMPA, manter ferit "Me deja entrar en el metro y me ha dado la patada detrás y yo me he caído. Se me ha roto la pierna, el hueso." El manter ferit té la cama trencada i està ingressat a l'Hospital de Sant Pau en espera de ser operat. Des del sindicat Tras la Manta demanen a Colau que rebutgi públicament l'agressió. DAOUDA DIEYE, portaveu del sindicat Tras la Manta Al ple d'aquest matí, la CUP ha retret a Colau les polítiques de "tolerància zero", diu, per combatre el "top manta". L'alcaldessa ha demanat prudència i ha apuntat la possibilitat d'obrir una investigació. JOSÉ LECHA, regidora de la CUP Capgirem Barcelona "Una tolerància zero que es deu plasmar amb l'atac brutal de policies secretes de la Guàrdia Urbana que van patir ahir a la nit un grup de venedors ambulants i que ha portat a quiròfan aquest company." ADA COLAU, alcaldessa de Barcelona "La Guàrdia Urbana fa milers d'actuacions amb absoluta professionalitat cada setmana i cada mes. Desconec exactament el que ha passat, però si pot haver-hi alguna situació que no estigui clara doncs s'investiga com passa amb qualsevol altre servei." Des de l'Ajuntament, però, avisen que no actuaran fins que l'afectat presenti la denúncia, cosa que encara no ha fet.

Segons el relat del Daouda Dieye, el portaveu del Sindicat Popular de Venedors Ambulants, els fets van passar aquest dijous, als volts de les 22 h, a tocar de la font de Canaletes; en aquest indret, un agent de paisà va agredir un dels manters que hi havia i li va trencar el turmell. Dieye, que ha parlat amb el manter hospitalitzat, explica que fruit d’aquesta topada entre manters i Guàrdia Urbana també hi ha altres venedors ferits, tot i que no han volgut anar a l’hospital perquè tenen por.

L’entitat Tras la Manta encara no sap si presentarà una denúncia pels fets, dependrà del que acabi decidint el manter ferit perquè no volen actuar contra la seva voluntat. El que sí que fan és exigir a l’Ajuntament, concretament a l’alcaldessa Ada Colau, que denunciï públicament el que ha passat.

Colau ha tractat aquesta qüestió durant el plenari municipal com a resposta a una pregunta de la CUP. L’alcaldessa ha demanat “prudència” a la CUP per les afirmacions i ha dit que la Guàrdia Urbana fa “milers d’actuacions amb absoluta professionalitat que no són motiu de sanció ni incidents”. En tot cas, ha confessat que desconeixia aquest cas i ha assenyalat que si és necessari revisar-ne algun s’investigarà. En tot cas, el consistori avisa que no actuaran fins que l’afectat presenti la denúncia.