Junts per Catalunya dona llibertat total de pacte a Xavier Trias perquè aconsegueixi ser investit alcalde de Barcelona. “Qualsevol proposta que faci tindrà l’aval de tothom. Només hi som per ajudar que sigui alcalde”, ha explicat Jordi Turull, secretari general del partit, en una roda de premsa per valorar els resultats de les eleccions municipals del 2023 a Barcelona. “La confiança és plena”, ha afegit.

El partit ha lluït la victòria de Trias per Barcelona: “Hem guanyat la capital de Catalunya, la gran batalla de Barcelona l’ha guanyada Trias“.

Turull confia que ningú altre sigui alcalde

Turull també ha defensat que Trias ha de ser el proper alcalde perquè és la força més votada: “Esperem que ningú vulgui anul·lar la voluntat de canvi manifestada pels ciutadans, que intenti fer coses estranyíssimes per evitar que sigui alcalde. Tinc tota la confiança que Trias serà l’alcalde de Barcelona”. Segons Turull, cal prioritzar els pactes en clau independentista: “Hem de sumar majories independentistes, hauríem d’anar per aquí”.

En la mateixa roda de premsa, Turull ha demanat que les forces independentistes es presentin juntes a les eleccions generals del 23 de juliol, convocades aquest dilluns al matí pel president espanyol, Pedro Sánchez: “Junts està obert a explorar qualsevol fórmula per presentar-nos de manera conjunta a les eleccions“.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?