Els resultats per seccions censals de les eleccions municipals del 2023 a Barcelona permeten posar la lupa en punts concrets de la ciutat i analitzar el comportament de l’electorat allà on s’han implantat algunes de les grans apostes del darrer mandat. És el cas de la superilla de l’Eixample, que des del començament ha generat divisió d’opinions, si més no, entre les formacions polítiques al consistori. Després de les pacificacions, calia veure si el veïnat de la zona premiava o castigava l’alcaldessa en funcions, Ada Colau. Doncs bé, al final, ni una cosa ni l’altra.

Barcelona en Comú s’hi ha quedat gairebé igual que el 2019 —si bé ha perdut un parell de seccions censals, mentre que Trias s’hi ha imposat amb força i ERC ha perdut totes les seccions que es va adjudicar fa quatre anys.

20 seccions per a TriasxBCN i 10 per a BComú

L’eix de Consell de Cent, on s’està implantant la superilla —el tram que va des del carrer de Vilamarí fins a passeig de Sant Joan— està compost per 20 seccions censals. I si s’agafen també els trams pacificats dels carrers de Rocafort, de Comte Borrell i de Girona, se’n sumen 10 més. D’aquestes 30 seccions, Trias per Barcelona ha estat la formació més votada en una vintena i Barcelona en Comú s’ha imposat en 10. ERC, en canvi, ha desaparegut del mapa.

Tot plegat, després que fa quatre anys, a les eleccions municipals del 2019, Esquerra Republicana va ser el partit que més seccions censals es va endur en aquesta part de la ciutat. Se’n va adjudicar 16. Barcelona en Comú 12, i Ciutadans, dues. Aleshores, Junts ni apareixia com a partit més votat en aquests trams de carrers. Ara, és el candidat amb més suports rebuts en dues de cada tres.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?